Gazete Röportajı

Gazete Röportajı 1982-10-08

Location
Talk duration
25'
Category
Interview
Spoken Language
English

Current language: Turkish, list all talks in: Turkish

The post is also available in: English, German, Lithuanian, Portuguese, Romanian.

Gazete Röportajı, Wellington, İngiltere, 8 Ekim 1982

Nasılsınız? Buyrun lütfen, İsminiz nedir.

MUHABİR: İsmim, David [Cooper?], Ben ... [söylediği anlaşılmıyor]. Neden bu hafta buraya, Northampton`a geldiğinizi bana söyleyebilir misiniz?

SHRI MATAJİ: Neden buraya geldim?

MUHABİR: Siz bir ... tarafından davet edilmişken, buraya kadar geldiniz.

SHRI MATAJİ: Bu bir tür ... mesaj, bir metod keşfedildi.

MUHABİR: Northampton`a ilk gelişiniz mi?

SHRI MATAJİ: Hayır, daha önce de buraya geldim.

MUHABİR: O zaman ne tür bir tepki aldınız?

SHRI MATAJİ: Tepki, çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Hiç bir gazete gelmedi. Dün de, hiç kimse yoktu, çok şaşırtıcı idi bu.

MUHABİR: Pek çok kişinin kuşkulu olduğunu gördünüz, değil mi?

SHRI MATAJİ: Neye benzediklerini bilmiyorum çünkü hiç kimse gelmedi, gördünüz.

MUHABİR: O da Guild Hall`da idi?

SHRI MATAJİ: Hayır, dün Guild Hall`da pek çok kişi vardı ama bildiğim kadarı ile gazeteler ilgiliydiler, orada bazı insanlarla tanıştık ama ilk kez buraya geldiğim zaman, pek çoğu Beni görmeye geldi. Onlar işçi sınıfından insanlardılar. Posses gibi her tür illet nedeni ile acı çekiyorlardı ve bir centilmen ayağa kalkıp her tarafta yürümeye başladı ve şey gibi konuşuyordu... bu biraz komikti.

MUHABİR: Aslında, geçen gece Bedford`daydınız, değil mi?

SHRI MATAJİ: Evet, oradaydım.

MUHABİR: Ve nasıl gitti?

SHRI MATAJİ: Çok iyi, çok güzel.

MUHABİR: İyi gitti. Geçmişte, anlıyorum ki siz, um, olduukça büyük sayıda insanın iyileşmesine yardım ettiniz?

SHRI MATAJİ: Evet.

MUHABİR: Bana birkaç örnek verebilir misiniz, sizin gerçekleştirdiğiniz iyileştirmelerden biraz daha sıradışı olanları?

SHRI MATAJİ: Her şeyi, bakın, kanser gibi. Sonra diyebiliriz ki, özellikle de kan kanseri. Bir Sahaja Yogini, birisinin arkadaşının kan kanserini iyileştirdi. Sonra diyabetler.

MUHABİR: Aslında, anlıyorum, bir keresinde kör bir kadın sizi görmeye geldi, bu doğru mu?

SHRI MATAJİ: Evet, körlük – eğer gözler açıksa.

MUHABİR: Bu tam olarak hangisiydi? Olan şey neydi?

SHRI MATAJİ: Bu bir posses nedeni ile olmuştu, arka tarafta, burada, optik lobumuz var. Bakın, eğer bu, yaşayan bir varlık tarafından ele geçirildi ise, gözleriniz açıktır ama orada karanlık vardır, hiç bir şey göremezsiniz ve eğer bunu nasıl açacağınızı ve bu ele geçirilmeden kendinizin nasıl kurtulacağınızı biliyorsanız, sağır insanlar işitirler, evet.

MUHABİR: Siz gerçekte sağırlığı da iyileştirdiniz, iyileştirdiniz mi?

SHRI MATAJİ: Evet, yaptım. Orada Genova`da bu oldu.

MUHABİR: Siz, demek istiyorum ki, bunun gerçekte nasıl olduğunu anlamak insanlar için çok zor. Demek istiyorum ki, bu biraz mistik görünüyor, bilirsiniz...

SHRI MATAJİ: Evet, bu mistik değil, size anlatayım, mistik olan hiç bir şey yok. Bakın, bizler bir çiçeğin meyve olduğunu görürüz. Bizler bunu bahşedilmiş bir şey olarak kabul ederiz, değil mi? Bunu mistik bir şey bulur muyuz? Çünkü her gün bunun olduğunu görüyoruz ama bir şeyler var, bunu yapan bir güç var, değil mi? Farz edelim, siz bu güce sahip oldunuz, deyin ki, veya eğer kendi içinizde bu güce sahipseniz, siz de bir çok şeyi yapabilirsiniz.

MUHABİR: Ama, yine de, demek istiyorum ki, eğer bir hastalığım varsa, bir doktoru görmeye giderim, o bana ilaç verir ve böyle devam eder... Demek istiyorum ki, aslında gelip sizi görmek ve siz bana diyorsunuz ki, Benim içimde kendimi iyileştirecek bir güç var, demek istiyorum ki, bu gücü nasıl elde ediyorsunuz?

SHRI MATAJİ: Bakın, aydınlandığınız zaman veya aydınlanmış olduğunuz zaman olan şey nedir, buna iki kez doğmak denir. O zaman siz kolektif bilinçte olursunuz, olursunuz. Bu sadece Benim size lafla söylemem şeklinde değildir. “Tamam, şimdi siz şu ve şu oldunuz” demem şeklinde bir beyin yıkama veya beyin tedavisi değildir. Siz gerçekten bu olursunuz ve onları parmak uçlarında hissetmeye başlarsınız – bunlar parmak uçlarınızdaki merkezlerdir.

MUHABİR:Yani gerçekte siz onları hisseder misiniz?

SHRI MATAJİ: Parmak uçlarınızda, hissedebilirsiniz, bunu herkes çok net şekilde hissedebilir.

MUHABİR: Yani bu bir rehber gibi, teşhis etmenin yolu bu.

SHRI MATAJİ: Tanı koymak. Bakın, doktor sizsiniz, teşhis koyan sizsiniz, hasta da siz olabilirsiniz ve ilaç sizsiniz.

MUHABİR: Bir kere teşhis koyduğunuz zaman, yanlış olan nedir.....

SHRI MATAJİ: O zaman belli bir merkezi nasıl iyileştireceğinizi siz bilmelisiniz. Örneğin, şimdi, İsanın merkezi hangisidir? Orası burada. O budur. Bu ikisi İsa merkezleridir, hipofiz ve epifiz. Şimdi hangi hastalıklara yakalanırsınız? Siz gözlerdeki bütün hastalıklardan kurtulursunuz. Diğerleri posseslerdir. Bakın, insanlar zihinsel olarak depresyondalar, bu, şu, tüm bunlar bu merkezin problemleri ile alakalıdır. Orada ego problemleri de olabilir. İnsanlar egoistler ve çok gösterişciler/samimiyetsizler ve egoları ile başkalarını da yok etmeye çalışırlar. Eğer İsayı siz kendi içinizde uyandırabilirseniz, tüm bu problemler çözülebilir. Çünkü Onun bizim günahlarımız için öldüğü söylenmiştir.

MUHABİR: Ve bu iyileştirme yöntemini kullanarak sizler buna sahip oluyorsunuz, gerçekte bu (iyileştirme) güçleri uyanıyor.

SHRI MATAJİ: Evet. Siz sadece Benim önümde Lordun duasını söylemelisiniz ve O (İsa) uyanır çünkü Ben Onunla bağlantıdayım. Bu yüzden siz Bana bir şey söylediğiniz zaman, bu bağlantı kurulur ve bu uyanır. Başınızda içe doğru emilmiş olan ego ve süper ego vardır ve bunlar sizin eylemleriniz anlamına gelir, bunlar sizin karmalarınızdır ve günahlarınız tümü, bunların içine emilmişlerdir. Onlar bir kere içe çekilirlerse, bu kısım açılır. Bu açıldığı zaman, Kundalinin yukarıya çıkışını elde etmiş olursunuz. Bu, bu çok basittir, bilirsiniz çünkü bunların hepsi hazırlanmıştır. Örneğin, şimdi şuna bakın. Buna bakıyor olmak çok basit bir şey olarak görülür ama içeride bu oldukça karmaşık olabilir ve bunu yapmak yıllar aldı. Yani her şeyi yapmak çağlar boyu sürdü. Bu insan bedeni, amipten bu duruma geldi, hatta onun maddeden bu duruma gelmesi. Tüm bunlar sizin içinizde bina edildi. Sadece bu da değil, size olacak olan şey, ruh, içinizde, o sizin kalbinizde zaten mevcuttur. Şimdi tek şey, nihai atılımın gerçekleşmesidir. Bu dahi içinizde bina edilmiştir, bu Sahajadır. Bunun anlamı, sizin içinizde bina edilmiş demektir. Bu sizinle birlikte doğmuştur. Sahaja, “sizinle birlikte doğan” anlamına gelir. Yani bu hepinizin içindedir. Ve eğer birileri sadece işin nasıl yapılacağını biliyorsa, birisinde bu kapasite varsa .... Toprak Ana`da tohumları filizlendirme kapasitesinin olması gibi. Bizler bunu başka şekilde yapamayız, eğer büyürseniz, her şeyi yapsanızda bunu siz yapamazsınız. Bu yaşayan bir süreçtir. Ama Ana, Toprak Ana yardım edebilir. Onu oraya koyun, bunu elde edersiniz. Aynı şekilde, Benim bu kapasiteye sahip olduğumu varsayarak, bunu Ben yapabilirim. Varsayalım ki, yarın ışığı elde ettiniz, sizde bunu yapabilirsiniz, başka insanları aydınlatabilirsiniz. Aydınlanmış olan bir kişi, bir başka kişiyi aydınlatabilir ama ilk önce o kişinin kendisinin aydınlanmış olması gerekir.

MUHABİR: Şunu görüyormusunuz, demek istiyorum ki, sizin de dediğiniz gibi, demek istiyorum ki insanlar Sizi bir kez gördükleri zaman ve bunun nasıl çalışabileceğini keşfettikleri zaman, onlar bunu bütün dünyaya yayabilirler?

SHRI MATAJİ: Evet.

MUHABİR: Ama bununla birlikte Siz, geçen sefer bir çok kuşkucu kişi ile karşılaştığınızı söylediniz. Temel problemin bu olduğunu düşünüyor musunuz, demek istiyorum ki, Sizin sahip olduğunuz bu iyileştirme süreci olduğunu düşünüyor musunuz? Daha yaygın şekildekullanılabilirdi ve bir tür ...

SHRI MATAJİ: Ama, iyileşmek için gelen insanlar gördüm ve iyileştikleri zaman, bu noktada tatmin oldular ama daha ötesine gitmediler. Şunu söylemek zorundasınız ki, Tanrının bile sağduyusu vardır, bizlerin ışık verecek bu lambaları inşa etmek, düzeltmek, tamir etmek isteyeceğimiz gibi, Tanrı insanları sadece iyileştirmek isteyecektir, normalde, değil mi? Yani bunu çalıştırmayacak olanları, ilgi daha az ama hala işe yarıyor, demek istiyorum ki bu şefkat, yani bu iyileşir, şüphesiz insanlar iyileştiler ama bunların dışında iyileşmek için gelenlerin içinden çok azının Sahaja Yogaya geleceğini düşünüyorum. Ama ruhu arayanlar, onlar özel bir kategorinin insanlarıdır. Onlar son derece güzel insanlar ve arayış içindeler. Belki uyuşturucu kullanıyorlar, yanlış gurulara gidiyorlar, her ne yapıyorlarsa yapıyorlar. Bu farklı bir nokta ama onlar arayış içindeler, esas olarak onlar gerçeği arayanlar ve en iyi insanlar onlardır. Ve onlar sadece bedenlerinin iyi durumda olmasını arzu eden insanlar değiller, Sahaja Yoga için (uygun) olan insanlar onlar. Bedenin ne faydası var, onunla ne yapacaksınız? Bakın, bu bedenin bir anlamı olabilir ve en iyi şekilde yardım edilenler, bu anlamı bulanlardır. Tabii ki onlar tüm illetlerinden kurtulurlar ve herşey, bu bir yan ürün olarak ... ama esas şey budur, bu önemlidir.

MUHABİR: Şunu anladım ki, Kocanız gerçekten çok seçkin bir pozisyonda bulunuyor.

SHRI MATAJİ: Evet, kendisi öyle.

MUHABİR: Bana biraz bundan bahseder misiniz?

SHRI MATAJİ: O Genel Sekreter olarak seçildi.

MUHABİR: Tam olarak neyin?

SHRI MATAJİ: Sizin uluslararası organizasyonlarınızdan birisinin, bu ülkede bulunan, 134 (ayrı) milletin kendisini seçtiği Uluslararası Denizcilik Organizasyonu isminde bir ajans. İşte bu yüzden biz buradayız.

MUHABİR: Siz düşünüyor musunuz... demek istiyorum ki, onun işinin sizinkinden tamamen farklı olmasının zorunluluk olduğunu düşünüyor musunuz.

SHRI MATAJİ: Hayır, bu tamamen aynı, Ben böyle hissesdiyorum çünkü Benim işim ancak insanlarla tanışırsam olur, değil mi? Ve insanlarla tanıştığım zaman, onların Benim işimden hoşlandıklarını görüyorum. Bazen bu insanlara yardım da ediyorum, diyebilirsiniz ki bu onlarda yanlış giden bir şeyler için ama bu, hiç bir şekilde asla Benim işimle bir çatışma içinde olmaz çünkü sizler çok, sizler çok sevgi dolu, şefkatli, tolaranslısınız ve sizler sadece başka bir şey hissetmiyorsunuz. Yeni insanlarla tanışmak çok hoş çünkü... kocamın sayesinde bir çok komünist ülkeye gittim, Rusya ve Çin`i ziyaret ettim. Bütün bu yerlere gidememiştim.

MUHABİR: Demek istiyorum ki, um... demek istiyorum ki, Sizin gerçekten, iyi niyetli bir kişi olduğunuza dair insanları ikna etmek hususunda oldukça çok zorlukla karşılaşmış olmalısınız. Biliyorsunuz, bu biraz tehlikeli. Orada, bir tür aşırılıkları olan insanlarla, aşırı insanlarla bir problem olduğunu düşünüyor musunuz?

SHRI MATAJİ: Bu hangi ülkede olduğunuza bağlı. Söyleyin, Hindistan`da bu hiç bir şekilde zor değil çünkü onlar bunu anlarlar, onlar bilirler, Kundalinisi uyanmış olanın gerçek bir kişi olduğuna dair bir eğitimleri oldu onların. Onlar yükselen Kundaliniyi görebilirler, Kundalinin kalp atışı gibi atmasını görebilirler, onlar bu atımları burada hissedebilirler. Onlara söylenen bu, yani bunu onlar biliyorlar. Onlarla çalışmam gerekmez ama aksi halde, diğer ülkelerde bulunan arayış içindekilerin doğru yargılara ulaşmaları gerekir çünkü onlar çok kötü zamanlar geçirdiler. Bu yüzden onların doğru bir kanıya ulaşmaları gerekir, demek istiyorum ki, bu zor değil ama tabii ki, bilirsiniz, eğer çok fazla akli projeksiyon varsa, o zaman bu nispeten zordur. Ama önemli değil bu.

MUHABİR: Bu ülkede sahtekarlar var mı?

SHRI MATAJİ: Çok fazla, bir çoğu böyle.

MUHABİR: Demek istiyorum ki, bu kişilerin sizin için en büyük baş ağrıları olduklarını düşünebilirim, belki de.

SHRI MATAJİ: Onlar sadece Benim için değil, tüm arayış içindekiler için böyleler ve bu doğru. Onlar gerçekten de arayış içinde olanları mahfediyorlar. Bu insanları biliyorum, onlar para yapıyorlar, bu insanları işlerinden çıkartıyorlar, yaşamlarından koparıyorlar, anormal hale getiriyorlar, lahana gibi hasta ediyorlar, alıp götürüyorlar, çocuklar mahfoldu, bu korkunç. Bazıları sara hastası oldu, bazıları kanser oldu...her tür hastalığa yakalandılar. Bazıları kör oldu. Hepsi onları cezalandıracak.

MUHABİR: Siz gerçekten hiç bir ücret almıyorsunuz, alıyor musunuz?

SHRI MATAJİ: Hayır, hayır, hayır, hayır.

MUHABİR: O zaman nasıl, ülke içindeki seyahatleriniz, farklı ülkelere, Britanya civarına ve bu böyle devam ediyor, aslında onlar bunu nasıl finanse ediyorlar o zaman?

SHRI MATAJİ: Bakın, bu çoğunlukla kocam tarafından finanse edildi, çoğunlukla, o cömert bir adamdır.

MUHABİR: Şans bu, değil mi!

SHRI MATAJİ: O cömerttir. Bununla birlikte Benim de, kendime ait gelirlerimde var.

MUHABİR: Bunu dünyaya yaymak için siz ne kadar harcayacağınızı tahmin ediyorsunuz, bir yılda?

SHRI MATAJİ: Bunu söyleyemem, hesaplar konusunda pek iyi değilim ama şunu söyleyebilirm ki, seyahat ettiğim zaman, örneğin, varsayalım ki Ben başka bir ülkeye gidiyorum, bazen Sahaja Yogiler, “kendi kurtuluşum için bunu benim ödemem gerekir” diye düşünüyorlar. Yani kendilerine olan saygılarından dolayı bazen, onlar Benim seyahatimi öderler, en fazla Benim için bilet alırlar , hepsi bu. Ama çok fazla değil, her yıl çok fazla değil.

MUHABİR: Bu sene nereye gittiniz?

SHRI MATAJİ: Şimdi, bu yıl, haydi başlayalım. Ne zaman, Ben nereye gittim,.. siz ? Şimdi Amerikadan geldim, Genova, Avusturya, Belçika, İspanya, Portekiz, Fransa, Almanya, Rusya, Rusyaya gittim, Özbekiskan,

MUHABİR: Bunların hepsi bu yıl, öyle mi?

SHRI MATAJİ: Evet, bu yıl, evet.

MUHABİR: Yorulmuş olmalısınız.

SHRI MATAJİ: Böyle mi görünüyorum? Ben altmış yaşındayım, şimdi altmış oldum.

MUHABİR: Gerçekten mi?

SHRI MATAJİ: Evet, Ben altmış yaşındayım, gerçekten.

MUHABİR: Hiç bir şekilde altmış göstermiyorsunuz. Bunların hepsi sizin için nasıl başladı, o zaman demek istiyorum ki en başında?

SHRI MATAJİ: Demek istiyorum ki, insanların çoğu bu tür şeyler hakkında çok az şey biliyorlar, Ben de dahil.

MUHABİR: Ama bunlar başlangıçta gerçekte sizin için nasıl başladı?

SHRI MATAJİ: Bakın, aslında sizin farkında olduğunuz gibi, çocukluğumdan bu yana Ben bunun farkındaydım, söyleyin, örneğin, siz bir insan olduğunuzun farkındasınızdır, aynı şekilde Ben de farkındaydım. Kesinlikle kendimin ve görevimin farkındaydım ve Benim neyim, neden burada olduğumun, Benim ne olduğumun farkındaydım. Çok küçüklüğümden itibaren her şeyin farkındaydım ama bunu kitlesel bir aydınlanma olarak nasıl gerçekleştireceğim üzerine çalışıyordum. Bu kitlesel olmalıydı. Babam, kendisi aydınlanmış bir ruhtu ve o günlerde kendisi Parlemento ve Meclisin üyesi idi ve seçilen yegane Hintli idi, seçilen Hristiyan Hintli idi, bunu söylemeliyim. Erkek kardeşim de bakandı, ne bakanı idi? Haberleşme ve başka bir şeylerin bakanı.

MUHABİR: Yani demek istiyorum ki, Ben varsayıyorum ki Hindistan`da, demek istiyorum ki, bu o kadar zor değil gerçekte, um, insanların anlamasını sağlamak. Bu sadece,... Siz ne zaman yurt dışına seyahat etmeye başladınız?

SHRI MATAJİ: Hintliler çok daha iyi anlıyorlar.

MUHABİR: İşte bu benim söylediğim şey.

SHRI MATAJİ: Ama yurt dışı problem, çünkü, bakın, onlar, onlar naifler/saflar, bilmiyorlar. İsa sadece dört yıl yaşadı. O, bunun hakkında bu kadar fazla şeyi anlatamazdı, Kutsal Ruh hakkında. Bunların hepsi bir gizem. Hristiyanlık size bunu veremezdi çünkü onlar asla bunu araştırmaya girişmediler, bunun derinliklerine. Sadece İncil okumak, bir şekilde yorumlar anlatmak size hiç bir şey vermez. Yani bunun ikinci doğum kısmını, onlar çalıştırmadılar ve işte bu yüzden insanları daha fazla kaybolmuş halde buluyorum. Çünkü bu gurular geliyor ve onlara “şudur, budur” diye kimi fikirler veriyor ve o insanlar büyük ölçüde bir şekilde hipnotize edilmiş haldeler. Tüm bu insanlar hipnotize edilmişler, beyinleri yıkanmış, sonra onların bazıları uyuşturucu kullandılar. Bir çok şey, onlar kendi kendilerini yok ediyorlar. İşte bu şekilde insanları çok fazla kafaları karışmış halde buldum, kafaları çok fazla karışık. Şüphe yok ki, Hindistandaki insanlar, örneğin, bu organizasyonun düzenleyicisi, Benim bir aziz olduğumu biliyor ve bu yüzden de Bana bir aziz gibi davranıyor. Bu çok büyük bir şey ve sonra o Beni almaya gelecek ve hatta Hindistan başbakanı, Mr. Lal Bahadur Shastri, Kocam kendisinin sekreteriydi ve kendisi sıksık araba ile gelir ve Beni görürdü. Yani Hindistanda bu bir .... , bir aziz tüm krallardan daha yüksektir ve herkes bir araya gelir. Yani onlar bir azize nasıl saygı gösterileceğini bilirler, popülerite için bile.

MUHABİR: Şöyle düşünüyor musunuz, demek istiyorum ki, ... kendinize aziz demek,... düşünüyor musunuz ki İngiltere`deki insanların...

SHRI MATAJİ: Onlar çok fazla değiller.

MUHABİR: Biliyorsunuz, onlar değiller... onlar kesinlikle hevesli değiller....

SHRI MATAJİ: (anlaşılmıyor...) azizler, sanırım. Hayır, bu insanlar politikacılara daha fazla önem veriyorlar.

MUHABİR: Bu doğru, bu doğru. Demek istiyorum ki, böyle düşünüyor musunuz, bilirsiniz, bir tür ... demek istiyorum ki, onlar bazen sizi biraz aşağıladılar?

SHRI MATAJİ: Aah, bu tamam.

MUHABİR: Demek istiyorum ki, siz kuvvetle yaptığınız şeye inanıyorsunuz, belli ki ve başka insanlar görmezden gelirken, bu size inanılmaz gelmiş olmalı.

SHRI MATAJİ: Bu tamam, bakın, sonuçta onların hepsi çocuk, anlamıyorlar, tüm söyleyebileceğim bu. Çünkü ruhani yaşam içinde hala çocuk onlar ama Beni bu sefer çarmıha germezler değil mi? Yani bu sorun değil.

MUHABİR: Şimdi siz Northampton ve bunun gibi kasabaları ziyaret ettiğiniz zaman yanınızda olan bir kaç kişi var. Bu ekip her seferinde sizinle birlikte geliyor mu?

SHRI MATAJİ: Hayır, onlar buralılar, bazıları şimdi, bazıları oradaydılar. Tabii ki diğerlerinin tümü, Avusturalyadan geldiler. Güney Londrada bir ashramımız var. Yani onlar orada kalıyorlar, bu yüzden buralara geldiler sadece. Ve bu ikisi şeyden, o Londrada çalışıyor, o da orada. Ve bu üç centilmen Bedforddan. O Bristol`den.

MUHABİR: Oh, anlıyorum.

SHRI MATAJİ: Ama bir ekip veya bunun gibi bir şey yok. Kim gelebileceğini düşünüyorsa, eğer müsait iseler, çünkü...

MUHABİR: Yani sizin için müsait olan herhangi bir kimse, yardım etmek için ....

SHRI MATAJİ: Evet, onlar sadece Bana yardım edebilirler çünkü eğer o büyük bir grup ise ve bütün bu şeyler, yani onlar Bana yardım edebilirler.

MUHABİR: Anlıyorum, tamam, anladım. Güzel, zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.

SHRI MATAJİ: Çok teşekkür ederim ama sanırım müsaitseniz, Bana bir soru daha sormalısınız, Kundalini hakkında, çünkü Kundalini hakkında okumuş olanlar bunu bilmekle ilgileneceklerdir. Şu ki, şu söylendi ki, bakın, Kundalini hakkında pek çok kitap yazıldı, onun çok tehlikeli olduğu hakkında, o çok şeydir diye ve bütün bu şeyler. Ama bu hiç bir şekilde öyle değil. Bakın, Ben binlerce kişiye aydınlanma verdim. Binlercesine. Bu asla hiç kimseyi bir tehlikeye maruz bırakmadı ama bu naif olanlar, ruhani bir yaşam hakkında fikri bulunmayan bu kutsal olmayan kişiler, Numara yapmayı denerlerse, seks gibi, seks vasıtası ile ve tüm bu saçmalıklarla, o zaman o (kundalini) aşağılanmış hisseder ve o zaman da ortada problem vardır.

MUHABİR: O zaman nasıl tehlikeli olabilir?

SHRI MATAJİ: Özür dilerim?

MUHABİR: Nasıl, siz söylediniz, eğer uygun şekilde kullanılmamışsa, o tehlikeli olabilir diye?

SHRI MATAJİ: Bakın, bizim şöyle diyebileceğimiz gibi, eğer Ben bu enstrümanı nasıl kullanacağımı bilmiyorsam ve elimi bir şeylerin içine sokarsam, yanabilirim ama bu onun tehlikeli olduğu anlamına gelmez çünkü ben onun nasıl çalıştığını bilmiyorum.

MUHABİR: Bu temel bir şey, demek istiyorum ki, eğer siz anlamıyorsanız bu parmağınızı elektrik soketinin içine sokmak gibidir....

SHRI MATAJİ: İşte olan şey bu, bakın, bu bunun gibi ama onlar bunu yapmaya uğraşıyorlar ve sonra da bu konuda kitap yazmaya çalışıyorlar. Bu şaşırtıcı bir şey değil mi? Ben şimdiye kadar hiç kitap yazmadım.

MUHABİR: Yani açıkça, bilirsiniz, sizin denemeye çalıştığınız türde bir şey, insanlar için bunu anlaşılır kılmak.

SHRI MATAJİ: Evet, siz yapmalısınız ve sonra aydınlanmanızı aldığınız zaman, otomatikman doğru olursunuz. Benim size “doğru olun” demem gerekmez çünkü din içinizde aydınlanır. Siz otomatikman olursunuz. Benim size “içki içmeyin” demem gerekmez, siz sadece içki içmezsiniz çünkü artık ondan keyif almazsınız. Sigara içmezsiniz şünkü bundan hoşlanmazsınız, uyuşturucu kullanmazsınız, sadece bunu yapmazsınız çünkü bunların hepsi aydınlandı çünkü yeni bir öncelik geldi. Bu odada ışık olması gibi, aniden siz her şeyin pozisyonunu görmeye başlar ve eğer bu yöne doğru yürürseniz, çarpacaksınız, bunu bilirsiniz. Aynı şekilde aydınlanma, sizin otomatikman doğru olmanız anlamına gelir.

MUHABİR: İnsanları iyileştirmek konusunda, bütününde sizin başarı yüzdeniz nedir?

SHRI MATAJİ: Ne?

MUHABİR: Sizi görmeye gelen insanları iyileştirmekte, sizin başarı yüzdeniz nedir?

SHRI MATAJİ: Başarı?

MUHABİR: Başarılı veya yani onlara yardım edildi. Size gelen insanların sayısı ile kıyasladığınız zaman, gerçekte siz insanları kaç defa iyileştirdiniz?

SHRI MATAJİ: Oh, kimi insanlar sadece geldiler, on dakika yeterlidir. Başkanımız Sanjiva Reddy, ilk başkan, kendisi İngiltere`den geliyordu, .. Amerika. Onun operasyonu başarısız oldu ve çok kötü durumdaydı. Ben sadece onu görmeye gittim ve o Benim Mataji olduğumu bilmiyordu. Beni Mrs. Shrivastav olarak biliyordu ve aniden bizim Yüksek Komiserimiz ona, “bu kişi Mataji Nirmala Devi” dedi. Bunun üzerine karısı Bana “sizin bir çok kişiyi tedavi ettiğinizi işittim, bu yüzden kocamı iyileştirin” dedi. Ben sadece on dakikalığına elimi koydum, şaşıracaksınız, o sadece, sonra o aldı.

MUHABİR: Birisi sizi görmeye geldiğinde, her seferinde bu olabilir mi?

SHRI MATAJİ: Her zaman değil. Kimi insanlarda daha çok zaman alır, kimilerinde daha az. Bu onların komplike olup olmamalarına bağlıdır, onlarda daha fazla zaman alır, bazıları yaparlar. Örneğin, varsayalım ki benim doğmam gerek ve eğer siz sadece oradaysanız, dışarıya çıkacaksınızdır.

MUHABİR: Basitçe, sizin iyileştiremeyeceğiniz kimi insanlar var mı?

SHRI MATAJİ: Bazı insanlar... Bilemiyorum ama, bakın, bilemiyorum, şimdiye dek Beni görmeye gelen ve iyileşmeyen kimseyi bilmiyorum. Bazıları olabilir, bilmiyorum ama görmeye gelenler, buna özen gösterenler için, sanmıyorum, değil mi? Hatırlar hatırlamaz söylemeliyim.

MUHABİR: Evet, oldukça fazla şey yaptınız.

SHRI MATAJİ: Bakın, Bende o kadar çok var ki, bu oldu, bu iyileşen insanlar bile. Yani bunun sonu yok. Düşünün Ben bir kişiyim, kendim için hatırlayamam ama iyileşen pek çok kişi var ve bunları Ben sadece unuturum, Ben hatırlamam. Bir keresinde bir programa gittim, Ben sadece orada oturuyordum. Bir beyefendi geldi ve ayaklarıma dokundu. Ben “siz kimsiniz” dedim. O da Bana, “beni unuttunuz mu?” dedi. Bende, “neden” dedim. O da, “Özür dilerim, ben şu hastahanede, şu, şu, ölmek üzere olan ama sizin iki dakikada iyileştirdiğiniz falan falan kızın babasıyım” dedi. Ben de, “gerçekten mi” dedim. Hatırlamaya çalıştım, “kimdi bu” dedim. Sonra çok zor hatırladım çünkü çok çabuk olmuştu bu. Ben başka birisini görmeye gitmiştim ve dönüş sırasında o Beni yakaladı ve kızı oradaydı. Kız öyle çabuk iyileşti ki, Ben bunu tamamen unuttum.

MUHABİR: Gerçekten mi? Güzel, sanırım, kanıt pudingin içinde, değil mi?

SHRI MATAJİ: Evet, dahası, Ben ne söylüyorum, bu önemli değil. Önemli olan şey ruh olmaktır. İyileştirmek önemli değildir. Bakın, çünkü bir şekilde herkes ölmeli değil mi? Önemli olan, sizin ruh olmanızdır. İşte bu ve sonra siz başkalarını iyileştirirsiniz. Sadece kendinizi değil, kendinizi iyileştirebilirsiniz ve başkalarını da iyileştirebilirsiniz.

MUHABİR: Tamam, çok iyi. Güzel. Dediğim gibi, size teşekkür ederim, zamanınız için teşekkür ederim.

SHRI MATAJİ: Pek çok iyileştirilemez hastalık koyabilirsiniz ama esas iş bu değil, sanırım.

MUHABİR: Evet, Sanırım, pek çok insanın en fazla ilgilendiği şey muhtemelen bu.

SHRI MATAJİ: Aynı fikirdeyim, evet.

Yogi: Özür dilerim Anne. Benden Paris`te istediğiniz zaman (anlaşılmıyor) ve Anne bunu çok iyi aldı ama onlar Onu (Anneyi) bir erkek olarak tarif ettiler.

[YOGINI konuşuyor]

SHRI MATAJİ: O (dişi) ne ....

MUHABİR: Sanırım siz yanlış kişi ile konuşuyorsunuz.

Yogi: Kafam karışıyor.

SHRI MATAJİ: Nedir o? Nedir o?

[YOGINI konuşuyor]

SHRI MATAJİ: Evet.

MUHABİR: Bu gerçekte ...

[YOGINI konuşuyor]

SHRI MATAJİ: Ah, bunu hatırladım ve o kişi aynı zamanda “Ben bir erkeğim” dedi, Benim fotoğrafımı koyun. Ve onlar Benden bir erkek olarak bahsettiler. (anlaşılmıyor)

MUHABİR: Gerçekte, bu sizin hakkınızda bizim üzerinde çalıştığımız ilk makale, yani...

(Yogi özür diliyor)

SHRI MATAJİ: Bu .. (anlaşılmıyor)

MUHABİR: Bu tamam, bu tamam. Bu aslında sıklıkla olur.

SHRI MATAJİ: Bu olur. Ben gördüm, o kadar çok şey olmuştur ki – Benim gibi, sizin dediğiniz gibi Ben sadece .... bazen hepsini hatırlamıyorum.

MUHABİR: Bu doğru.

SHRI MATAJİ: Tamam, yani....

MUHABİR: Sadece iki tane daha resim alabilir miyim?

SHRI MATAJİ: Evet, evet, lütfen, lütfen devam edin.

FOTOĞRAFÇI: Aslında, eğer ellerinizi kapatabilirseniz, böyle, bilirsiniz, normalde .. böyle geçsem sizin için sakıncası var mı?

SHRI MATAJİ: Dediğiniz gibi.

MUHABİR: Bazen bir problem.

SHRI MATAJİ: Bizim tarzımız böyle. Bu uygun mu?

SHRI MATAJİ: Siz onlardan ellerini Benim fotoğrafıma doğru uzatmalarını da isteyebilirsiniz. Fotoğrafımın vibrasyonları var. Onlar Benim fotoğrafımdan aydınlanma aldılar. Evet, gerçekten, Benim fotoğrafımdan iyileştiler.

MUHABİR: Bu inanılmaz değil mi?

SHRI MATAJİ: Evet, bu kadar. İşte Benim bahsettiğim şey bu, bunun yardımı olacak. Sahaj onların hepsine yardım edecek.

MUHABİR: Yani bizim aldıklarımızdan daha fazlası, bin tane daha fotoğrafa sahibiz...

SHRI MATAJİ: Evet, resimler. Bu insanlar (anlaşılmıyor) fotoğraf gibiler (anlaşılmıyor)ç Sadece fotoğraf olarak değil, insanları iyileştiriyorlar, biz bunu gördük ve Benim Avusturalya`ya ilk gidişimde, büyük bir ... vardı. (anlaşılmıyor) Ne oldu, bu endüstrideki çok büyük bir adamın akrabası, (anlaşılmıyor) ... ve bir bayan, Sahaja Yoginilerden birisi, o dedi ki, “ben yapamıyorum (anlaşılmıyor) “ öyleyse haydi bir fotoğraf koyalım dedi ve (anlaşılmıyor) sadece bu da değil, sadece bu değil ama hasta (anlaşılmıyor) mükemmel şekilde iyi idi. Ve işte bu şekilde onlar verdiler ve fotoğraf işte bu şekilde (anlaşılmıyor) çalışıyor. Onlardan birisi aydınlanmış bir ruh olan başka bir gazeteci

MUHABİR: Oh, anlıyorum. Bu bir şey meselesi, bilirsiniz, insanların görmesini sağlamak, değil mi, sanırım bu bir kere başlıyor....

SHRI MATAJİ: Sanırım, sanırım böyle. Aksi halde (anlaşılmıyor)

MUHABİR: (anlaşılmıyor)

SHRI MATAJİ: (anlaşılmıyor) herkes için sorumluluk.

MUHABİR: (anlaşılmıyor)

SHRI MATAJİ: Değil mi? Sonuçta gazete kimi iyi haberlerde vermeli. Tanrı sizi kutsasın. (anlaşılmıyor) Siz .. (anlaşılmıyor) . Bu tamam. Tamam. Bu çok güzeldi. Bu adresi verebiliriz. Lütfen verir misiniz? Ve siz onlara anlatın (anlaşılmıyor). Onlara anlatabilir misiniz (anlaşılmıyor). Yapabilir misiniz (anlaşılmıyor). Douglas bir dahidir. Ben bir şekilde istiyorum, (anlaşılmıyor), o istiyor (anlaşılmıyor). O bir dahi, o bir dahi. Bu gerçek. O hızlandı ve Benim de onunla birlikte hızlanmam gerek. Ben dedim ki, “haydi hızlı konuşayım”. Tamam mı? Kameramana teşekkür ederim. O, “bu takım Sizi takip edecek” dedi, gel.

Maria’s House, Wellingborough (England)

Loading map...